Trip Beraya di Port Klang

Written by Geliga Ent on Friday, September 24, 2010 at 12:48 AM
Assalamualaikum dari GP dan Selamat Hari Raya pada muslimin dan musliman sekalian.
Kali ini GP dari sahabat-sahabat beraya di Port Klang. Apabila orang beraya dirumah kita mesti kita hidangkan kuih muih ataupun rendang dan lemang kan, tapi kali ini ikan pun nak beraya juga justeru, kami hidangkan makanan seperti udang, kerang dan pumpun. Begitulah kisahnya. Tepat pada 12 tengah malam satu konvoi menaiki kereta Viva seramai 5 orang. GP memecut laju menuju ke port Klang. Sampai sahaja di muara sungai Klang terus melabuhkan pancing serta hidangan hari raya untuk ikan-ikan.tungu punya tunggu dalam 2 jam hanyalah ikan duri yang dapat di daratkan. Nak dijadikan cerita, Mr Arif tengah syok duduk di atas rel keretapi sambil melayan kuih raya yang dibawanya. Tiba-tiba beliau terasa besi rel yg diduduknya berbunyi dan bergetar. beliau ingat ada orang mengetut besi tersebut, akan tetapi jangkaan beliau merosot dan terkejut melihat lampu hadapan keretapi menyuluh dan sedang berjalan menghampiri ke arah beliau. Dan apa lagi En Arif menjerit kepada semua sahabat GP dan orang ramai yang berada disitu supaya beredar dan pergi ke tempat yang lebih selamat. Habis lintang pukang orang dibuatnya. Mana taknya dah dekat 100 meter barulah kereta api tu nak bunyi hon. Memang dasar kurang asam punya pemandu keretapi. Selepas keretapi beredar dan GP pergi ketempat itu semula dan melihat baju sahabat GP iaitu En Sabki habis kowak rabak dilanggar oleh keretapi tersebut. Selamat ada baju spair kalau tidak seksilah En Sabki. hehe. Memang terlalu bahaya untuk anda memancing disitu. Nasihat GP, carilah port yang sesuai dan selamat untuk memancing. Selepas kejadian tersebut GP sepakat dan terus mengubah tempat di kelong Tanjung harapan. Dengan harapan mendapat ikan yang banyak dan besar-besar. Mari kita saksikan gelagat dari Sahabat GP.


Permandangan dari Tanjung Harapan Sewaktu subuh menjelma. Sungguh cantik dan indah ciptaan Allah yang Maha Esa.


En Sabki dengan ikan gelama. Cuba lagi mana la tau dapat ikan sesaiz badan En Sabki. Kenduri besar la Kg. Segambut Dalam. heheheh

Gelama kecik pun angkut. Layannnn


Ini dia En Mimi dengan anak siakap yang beraya di naikkan oleh beliau. Kecik-kecik cili api. Ganas juga sentapannya. Masak goreng cili api pun sedap juga.


En Arip dengan Ikan Gelama. Ikan Di tanjung harapan sekarang adalah musim ikan gelama yang Boleh tahan besarnya. Gelama sahaja dinaikkan oleh beliau. Kata Beliau dapat sekilo balik rumah pun dah alhamdulillah.


En Khalid Sempat berposing mengayakan eksesori pancing beliau yang sememangnya mahal-mahal belaka.


uiksss..apakah ini?? Ini adalah ikan talapia massage. Memang seronok digigit oleh ikan ini. Gambar ini diberikan oleh En. Arif sewaktu beliau berjalan-jalan di shopping komplex selepas memancing di Port Klang pada petangnya.


bulu kaki pun digigitnya..abis la botak bulu kaki tu.hehehe


Amalan fish massage juga dapat memberikan kesihatan anda yang lebih baik. Jadi apa salahnya anda mencuba. Memang suatu pengalaman yang menyeronokkan.
Sekian Dari GP. Wassalam.

1 Responses to "Trip Beraya di Port Klang"

Comment by Malaysian anglers society
October 9, 2017 at 3:08 AM #  

Wow.. Semua orng Segambut... Klu ada yg masih active mungkin boleh LA roger sy bang...0182575797

Google Website Translator Gadget

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Senarai Komuniti Pemancing Malaysia

GROUPPANCING

Selamat datang ke GROUPPANCING. Motif Utama Kami Adalah Untuk Mengumpul ahli-ahli pemancing Serta membuat trip memancing di Malaysia.Blog ini juga secara tidak langsung dapat meyemarakkan lagi hubungan diantara Komuniti pemancing dari segi hobi, minat, info, pengalaman serta persahabatan.Insyaalah GROUPPANCING akan berkembang dan maju. Sebarang pertanyaan Email: grouppancing@yahoo.com