TRIP KUALA SELANGOR 2010

Written by Geliga Ent on Sunday, April 18, 2010 at 7:47 PM



Salam kepada Komuniti Group Pancing Malaysia. Mintak maaf kerana lewat untuk mengulas Trip Kuala Selangor. Maklum la GP sibuk sedikit. OK kali ini Group Pancing dengan Team Fuji Xerox Berkomplot untuk ke Kuala selangor. Tujuan utama nak pancing udang galah. Tapi umpan udang beras dan umpun-umpun pun takde jual kat sekitar Ijok. Takpe la kat jeti tu boleh tangguk anak udang. Dengan mengambil masa kiran-kira 40 minit dan + 40 minit (sesat) untuk mencari jalan ke jeti Kg Sepakat. haha.


Sampai aje Kg. Sepakat perut pun dah lapar singgah jap minum teh ais dan berger. Selepas makan kami pun bertanya pada peniaga disana. ”Kenapa takda org memancing?” die kata musim udang dah kurang la. Jadi kami pun bercadang untuk ubah tempat la pergi ke sungai Kuala Selangor. Tiba-tiba terdengar suatu bunyi yang kuat macam berada di konsert la pulak. Kelihatan sekumpulan mat-mat rock tengah jamming di kawasan kg tersebut. Mak aihh..siap ada studio jamming tu. Sempat juga la dengar 2 3 lagu seperti sweet Child dan Hotel Carlifonia untuk mengubati kekecewaan memancing udang galah..hehehe.

Lepas tu kami terus blah dan menuju ke kuala selangor untuk mencari umpan. Pasar pasir penambang adalah tempat yang paling sesuai untuk mendapatkan unpan. Ikan disana fresh-fesh dan baru turun dari laut la katakan.jadi beli la udang, kerang dan ikan sardin.
hari hendak melabuhkan tirainya. Kami pun singgah dulu di masjid Kuala Selangor untuk solat dan berehat sementara menunggu waktu malam. Selesai jer solat isyak singgah gerai makan malam dlu sambil melihat perlawanan akhir antara N.9 dengan kedah. Kedah kalah padam muka.Mesti bengang Mr Arip.hahaha..Air dah nak pasang ni. Kami pun terus bersiap sedia untuk memancing. Disini kami merakam sedikit gambar ketika memancing di atas jambatan tersebut.


Sekitar perjalanan di kawasan Ijok. Banjir besar ooo.abis tenggelam rumah diorang..kesian.


kelihatan orang-orang kg. bergotong royong membersihkan rumah.


jenis-jenis umpan yang digunakan.


kalau air surut umpan sikit pun tanak dijamahnya..sabar-sabar..


Sesi menunggu air pasang.


Doble troble..yeahh!


Duri adalah ikan paling bayak dinaikkan oleh Arip. Masak asam gulai pun sodap!


ikan gelama ikan duri, bercakap bohong lama-lama mencuri..dengar la nasihat Arip ini.


En Sham dengan Gelamaya..


alahai baby gelama pun angkut..


Dapat lg..Gelama yang menunggu sgt lama.heheh


Akulah juara ikan duri..hehehe


sekali turan double lagi da..dapat sekilo buat gulai sedap tu..


Separauh Hasil tangkapan kami..


Para pemancing haruslah menitik beratkan keselamatan. Kerana agak merbahaya juga memancing di atas jambatan ini. Mana tidaknya, lori, traler dan bas lalu sebelah jerk..kalau nak sentap ikan tu harus la berwaspada. Nak sentap ikan tu tengok dahulu kenderaan di belakang. Kalau tak kabbboommm!

Sekian Berita kami untuk GP.
Wasalam..

0 Responses to "TRIP KUALA SELANGOR 2010"

Google Website Translator Gadget

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Senarai Komuniti Pemancing Malaysia

GROUPPANCING

Selamat datang ke GROUPPANCING. Motif Utama Kami Adalah Untuk Mengumpul ahli-ahli pemancing Serta membuat trip memancing di Malaysia.Blog ini juga secara tidak langsung dapat meyemarakkan lagi hubungan diantara Komuniti pemancing dari segi hobi, minat, info, pengalaman serta persahabatan.Insyaalah GROUPPANCING akan berkembang dan maju. Sebarang pertanyaan Email: grouppancing@yahoo.com